In weekend-ul 1-2 aprilie i-am avut printre cursantii Code School pe castigatorii concursului de eseuri Hour of Code @ SIVECO Romania!

Mai precis, 13 elevi pasionati de programare au fost premiati cu un curs de programare Code School! Ce au invatat aici?

Copiii au inceput cu elemente de gandire computationala si si-au testat indemanarea programand vizual jocul sau personajele lor preferate: Angry Birds, Albinuta sau Artistul. In acest proces, am avut ocazia sa vedem care este nivelul fiecarui copil iar ei au invatat bazele programarii intr-un mod distractiv, folosind blocuri de cod.

Pasul urmator a fost realizarea unei povesti folosind platforma educationala Scratch. Copiii au aflat cat e de simplu sa animezi un personaj utilizand doar cateva linii de cod.

A urmat AppInventor, platforma ce le permite copiilor sa creeze aplicatii de mobil, in timp ce elevii mai avansati au participat la prezentari ale cursurilor de Python, Html sau C++.

Spre final, acestia au facut cunostinta cu robotelul programabil Edison, pe care l-au ajutat sa urmareasca o linie continua, sa isi schimbe traiectoria dupa un blitz sau sa se intoarca la un zgomot de batut din palme.

Toate acestea au starnit curiozitate, zambete si promisiuni de a invata mai multe despre tehnologie si programare.

Multumim SIVECO Romania pentru ca v-ati alaturat eforului nostru de a acude tehnologia mai apropae de tanara generatie!

Ne propunem sa le oferim copiilor o experienta placuta in relatie cu tehnologia si sa le aratam ca pot sa faca mult mai mult cu o tableta sau un laptop decat sa joace un joc sau sa urmareasca un film.

De aceea, incurajam fiecare copil pasionat de programare sa invete cum sa controleze tehnologia!